Kodinvaihtoa odotellessa

Skotlanti

Lähdimme kodinvaihtotoimintaan innolla mukaan kolmisen vuotta sitten. Emme tunteneet muita, jotka olisivat jäseniä, joten liityimme siihen täysin ilman ennakkoasennetta. Meillä on nyt takana kaksi vaihtoa, toinen Skotlantiin ja toinen lähelle Amsterdamia.

Olemme olleet todella tyytyväisä molempiin lomiimme. Skotlantiin lähdimme lähinnä seikkailumielellä, sillä aioimme kiertää kaunista Länsi-Skotlantia. Sen teimmekin, vaikka sää ei meitä oikein suosinutkaan. Samalla vaihtokumppanimme 'kärsivät' Suomessa yli +30 asteen lämmöstä päivittäin. Perheen kissa hoitui hyvin ystävällisten naapurien avulla meidän poissaollessamme. Mielestämme Glasgown kulttuuritarjonta oli mahtavaa; erityisesti laadukkaat taidekokoelmat ja museot!

Sovimme hollantilaisten vaihtokumppaniemme kanssa tapaamisen lentokentälle, jolloin vaihdoimme kotien ja autojen avaimia ja kerroimme kaiken tärkeimmän vaihtoon liittyen. Kun saavuiamme Hollannin kotiimme, meitä odotti hollantilaiseen tapaan suuri ruusukimppu pöydällä, samoin viinipullo sekä aamiaistarvikkeet jääkaapissa. Onneksi olimme olleet itsekin vieraanvaraisia kotiimme muuttajia kohtaan. Pari viikkoa meni hurjan nopeasti Amsterdamiin tutustuen sekä nauttien esim. pyöräilystä ja kulttuurista. Naapurit vastaanottivat meidät iloisina ja saimme heiltä aina neuvoja, jos tarvitsimme.

Tänä kesänä aiomme matkustaa Sveitsiin. Olemme löytäneet vaihtokumppaniksi pariskunnan, jotka ovat innoissaan Suomeen tulosta ja aikovat käydä myös Pietarissa. Heitä emme tapaa lainkaan, mutta jätämme auton lentokentälle sekä GPS:n ja tietopaketin, johon jätämme kotimme 'käyttöohjeet'. Ari ja Outi