Euroopan helmet löytyivät

"Vaikka kaikki vaihtomme ovat olleet onnistuneita, kaikkein mieleenpainuvimmaksi vaihtopaikaksemme noussee Hollannin Zeeland. Vaihdoimme kotia entisen kaupunkilaisperheen kanssa, joka oli kunnostanut vanhan maalaistalon kodikseen. Saimme hoidettavaksemme kaksi possua, kaksi lammasta, viisi hanhea, kukon, kanan, kymmenkunta karkailevaa kananpoikaa, kaksi aikuista kissaa ja kaksi pientä kissanpoikaa.

Kaikki eläimet asuivat kesän ulkosalla ja vaativat vain vähäistä hoitoa. Ne olivat todellinen elämys silloin alle kouluikäiselle Elsa-tyttärellemme ja hänen mukanamme olleelle serkulle. Hollannissa meitä kiinnostavat myös aivan erinomaiset rannat ja pyöräilymahdollisuudet.

Kodinvaihdossa kiehtovinta on se, että voi löytää itsensä paikoista, joita ei olisi tullut edes ajatelleeksi ja joita turistimassat eivät ole löytäneet. Meillä vaihdon ainoina reunaehtoina ovat olleet meren läheisyys, auton vaihto ja tupakoimattomuus. Näillä kriteereillä olemme löytäneet todella hienoja helmiä ympäri Euroopan."

Perhe Niemensivu