Kokeneet kodinvaihtajat antavat parhaat vinkit, jotta kodinvaihto onnistuu!

Vinkki 1

- Paras aika aloittaa vaihtojärjestelyt kesälomaa varten on heti vuodenvaihteen jälkeen. Pääsiäisen aikaan vastauksena on jo "Kiitos, mutta olemme ehtineet jo sopia".Espanjan Palafrugellissa

Vinkki 2

- Kodinvaihto onnistuu yleensä parhaiten "päittäin" eli lapsiperheet toisten (samanikäisten lasten) lapsiperheiden kanssa, pariskunnat keskenään, sinkut keskenään, kerrostalosta kerrostaloon.

Vinkki 3

- Omaa kohdetta täytyy uskaltaa mainostaa sanoin ja ennen kaikkea kuvin. Niin tekevät vaihtajat muissakin maissa.

Vinkki 4

- Tee kotiin Intervac-kansio kodinkoneiden ja -varusteiden käyttöohjeista ainakin englannin kielellä. Koskaan ei tule tehtyä liian yksityiskohtaisia ohjeita vaihtokumppaneille. Kokoa kansioon myös karttoja, esitteitä nähtävyyksistä, kirjoita yhteystiedot (myös putkimies, sähkömies, terveyskeskus tms.), internet-sivujen osoitteita jne. Se helpottaa vieraidesi elämää. Paikallisista matkailutoimistoista saat helposti materiaalia. Vieraalla paikkakunnalla vie aikaa etsiä tietoa. Luultavasti sinulla on myös kansio käytössäsi heidän luonaan.

Vinkki 5

- Nettipalvelu on erinomainen ja tehnyt vaihtopaikan löytämisen varsin helpoksi. Ei kannata lannistua siitä, jos vastausta ei kuulu, vaan kannattaa rohkeasti lähestyä uusia ehdokkaita.

Vinkki 6

- Ole vieraanvarainen. Vieraanvaraisuutesi antaa sinullekin paljon, ilon siitä, että vieraasi ovat tyytyväisiä. Varmasti saat itsekin vieraanvaraisuutta, kun menet heidän luokseen.

Vinkki 7

- Lämmin vastaanotto vie pitkälle. Ensimmäinen ilta ja tulohetki ratkaisevat paljon vieraasi viihtymisessä. Jos olet itse kotona, tarjoa ruokaa ja juomaa. Anna heidän tuntea olevansa tervetulleita.

Vinkki 8

- Ota huomioon kauppojen etäisyys ja aukiolo. Varaa ruokaa ja juomaa ensi alkuun. Tyhjä pöytä ja jääkaappi latistavat heti tunnelman.

Vinkki 9

visinfo facts about intervac

- Uudelle kodinvaihtajalle voi suositella avointa mieltä. Vaihtopaikan löytämisessä kannattaa itse olla aktiivinen ja lähestyä useampiakin perheitä samanaikaisesti.

Vinkki 10

- Maksuton kansainvälinen sairasvakuutuskortti kannattaa olla reissussa mukana. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu! Me vietimme ranskalaisessa sairaalassa vuorokauden poikamme sukellusonnettomuuden jälkeen ja lasku oli kallis magneettikuvauksineen! Silloin meillä ei ollut vielä korttia ja maksoimme siis "listahinnan". Kortti on ilmainen. Pääasia kuitenkin, että tapahtuma sai onnellisen päätöksen ja poikamme ensiluokkaista hoitoa!

Lisää tietoa ja ohjeita...